La nostra salut està íntimament relacionada amb les nostres pautes de pensament i sentiments sobre nosaltres mateixos i també amb la qualitat de les nostres relacions amb les altres persones i amb el món.

 

Sembla que són especialment perjudicials per a la salut els pensaments i les creences que fomenten sentiments de desesperança i de desemparament, una sensació de pérdiada de control, l´hostilitat i el cinisme cap als altres, la manca de compromís i de entusiame pels reptes de la vida, la capacitat d´expressar sentiments i l´aïllament social.

 

D´altra banda, hi ha manera de pensar, sentir i relacionar-se que semblen estar lligades a la salut i l´energia.

 

Les persones que tenen una perspectiva básicament optimista, que tenen la capacitat de “deixar passar” una cosa dolenta, que s´adonen que aquest cosa dolenta no és permanent i que la seva situació passarà, tendeixen a ser més sanes que les persones que són presoneres del pessimisme.

 

Els optimistes saben per intuïció que la vida sempre presenta opcions i que sempre hi ha la possibilitat d´exercir algun tipus de control. També tenen tendència a riure de si mateixos i tenen un sentit de l´humor molt positiu.

 

Altres trets relocionados amb la salut comprenen un fort sentit de la coherència, un esperit de compromís amb la vida i la confiança en les pròpies capacitats de dur a terme canvis que un decideix com importants.

 

Els trets socials saludables inclouen la valoració de les relacions, el respecte cap a aquestes i les sensacions de bondat i d´una confiança bàsica en la gent.

 

La pregunta a respondre és: Com fer ús pràctic d´aquest coneixement?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s